–  Training –

Politieke Intelligentie

Meer invloed? Hoe speel ik dan het spel?

Wist je dat je inhoudelijke kwaliteiten maar voor 20% je succes op je werk bepalen? En dat dus maar liefst 80% van je succes afhangt van je persoonlijke strategie?

Als je echt succesvol wilt zijn, moet je weten hoe het speelveld eruitziet en hoe je daar invloed op uitoefent. Je denkt na over vragen als: Hoe ga ik om met machtsverschillen? Hoe achterhaal ik de verborgen belangen? Hoe doorbreek ik sabotagegedrag? En heb ik wel de juiste mensen in mijn netwerk?

Je moet je politieke intelligentie ontwikkelen. Dat betekent niet dat je rattengedrag gaat vertonen, mensen manipuleren of iemand een hak zetten. Het betekent wel dat je de spelregels kent om het spel op een slimme manier te kunnen spelen. Dát is politieke intelligentie.

Voor wie?

Managers, projectleiders, procesmanagers uit overheid en bedrijfsleven die het gevoel hebben dat ze nu niet bereiken wat ze zouden willen bereiken.

Wat levert het op?

Je leert het spel slim te spelen en effectief je invloed uit te oefenen. Zo bereik je het resultaat dat jij wilt bereiken.

Wat gaan we doen?

  • Hoe kan jij – in jouw organisatie – het spel beter spelen en meer invloed pakken?
  • Vanuit welke mindset handel je als je invloed wilt pakken?
  • Wat maakt mensen voor jou lastig en hoe ga je met die ‘lastige’ mensen om?
  • Hoe creëer je commitment?
  • Hoe achterhaal je de werkelijke belangen van de betrokkenen?
  • Hoe neem je effectief besluiten?

Trainer: Dees van Oosterhout

Aantal deelnemers: maximaal 12

Duur: op maat ontwikkeld

Investering: Voor elke training wordt een offerte gemaakt

Geïnteresseerd?