–  Training –

Rolswitch

Je werkt aan allerlei complexe opgaven, vaak samen met allerlei partners. Daarnaast heb je ook je gewone werk, adviseer je af en toe, leid je een project en ben je wellicht voor sommige opgaven de opdrachtgever. Je werkt inmiddels bewust of onbewust vanuit allerlei rollen aan jouw resultaat.
Als je naar jouw oorspronkelijk functiebeschrijving kijkt, dan zou het zomaar kunnen dat al die rollen daar niet in staan. En er staat al helemaal niet in dat je op 1 dag in staat moet zijn om tussen die rollen te switchen. Aan het eind van de dag zou het zomaar kunnen zijn dat je je afvraagt: Wat heb ik nu eigenlijk gedaan? Ben ik wel effectief geweest? Wat was mijn toegevoegde waarde nu eigenlijk? Terwijl je heel hard hebt gewerkt.

We zien dat mensen heel hard werken en in verschillende rollen werken, maar eigenlijk die rollen niet echt bewust, professioneel pakken. Ze nemen zichzelf als het ware mee in alle rollen en veranderen niet bewust van rolprofessionaliteit per opgave.
Het doel is om jou te leren om per opgave, heel professioneel te laten switchen tussen die rollen en daardoor sneller, beter en plezieriger jouw resultaat te laten halen.

Een nieuwe kijk op opleiden

Wellicht heb je een opleiding gedaan om je in de rol van projectleider of adviseur te bekwamen.
Maar…… heb je ook een opleiding gedaan om bewust tussen die rollen te switchen op 1 dag en om per vraagstuk de juiste rol te kiezen en daartussen professioneel te switchen?

Juist in dat switchen bieden wij een nieuwe opleiding aan.

Het doel van deze training is:

 • Inzicht te geven in de patronen die effectief zijn, maar ook in de patronen die minder effectief zijn.

 • Je inzicht en praktische handvatten te geven hoe die patronen te doorbreken.
 • Je een instrument te geven hoe je bepaalt welke opgave welke rol vraagt.

 • We bespreken de rolprofessionaliteit van de volgende rollen:

  • Adviseur
  • Projectleider
  • Procesregisseur
  • Programma-manager
  • Procesbegeleider

Dit doen we zowel voor opdrachtgevers als opdrachtnemers.

Daarna gaan we intensief aan de slag met het switchen tussen de rollen.
Hiertoe hebben wij, Dees en Ewoud, samen een methode ontwikkeld om je te leren professioneel op jouw manier tussen die rollen te switchen en de vaardigheden die je wellicht minder liggen per rol, in jezelf te ontdekken en je eigen te maken.

Trainers:
De trainers zijn Dees van Oosterhout en Ewoud Dekker.

Incompany
Training op maat.

Investering:
Investering voor de 2-daagse training: 1495,- exclusief BTW (8-10 deelnemers)
Investering voor de 7-daagse training: 4995,- exclusief BTW (8-10 deelnemers)

De training is te volgen in een verkorte versie van 2 dagen en in een uitgebreide versie van 7 dagen.
We bieden deze training ook incompany aan. Dan maken we maatwerk. Daarnaast geven we ook masterclasses over het onderwerp

2-daagse:
In de tweedaagse worden de rollen kort belicht en is er een introductie van elk rol en een korte introductie in het switchen tussen de rollen.

7-daagse:
De 7-daagse training is een verdieping van alle rollen en gaat intensief in op jouw rollen en jouw rolswitch. Hier gaat een intake aan vooraf met een specifieke focus op jouw leerdoelen.

Geïnteresseerd?