–  Workshop –

Samenspel politiek bestuur en directie

Hoe komt het toch dat er nooit tijd is om iets in één keer goed te doen, maar dat er altijd tijd is om iets over te doen? Het antwoord is niet eenvoudig, maar een van de oorzaken is het slechte samenspel tussen bestuur en management. Er wordt veel over de inhoud gesproken, over de doelen, uitgangspunten en kosten, terwijl maar liefst 60% van het resultaat bepaald wordt door onderlinge relaties, de wijze van sturing en de manier waarop het spel gespeeld wordt. De interactie tussen bestuur en management is de basis van dat spel, zeker voor de grote maatschappelijke opgaven. Een spel dat geleerd kan worden!

Voor wie?

Bestuurders en ambtelijk managers in gemeenten, provincies en waterschappen die effectiever met elkaar willen samenwerken om hun programma te realiseren.

Wat komt er o.a. aan de orde?

  • Hoe u daadkrachtig en efficiënt resultaat boekt voor uw gemeente.
  • Wat het grootste struikelblok is.

  • De gevolgen voor de praktijk.

  • De relevante thema’s voor de agenda.

  • Aan de slag met het samenspel tussen bestuur en directie.

Wat levert het op?
Inzicht in het samenspel dat nodig is als partnership, externe gerichtheid en het ontwikkelen naar een netwerkorganisaties de ambitie is.

Wat gaan we doen?

We hebben speciaal voor bestuurders en managers een workshop ontwikkeld waarin dit samenspel aan de hand van vijf cruciale vragen wordt besproken. Deze workshop kan qua inhoud en tijd per directie en college op maat worden gemaakt.

Locatie: De training wordt alleen incompany gegeven.

Aantal deelnemers: maximaal 12

Duur: 1 dagdeel

Trainer: Dees van Oosterhout

Investering: € 1.500,- per workshop, excl. 21% BTW. (inclusief intake)

Geïnteresseerd?